Паркан кований

Паркан кований

Кований паркан завжди вважався ознакою фінансового достатку. І сьогодні не всі можуть дозволити собі паркан, прикрашений елементами художньої ковки. Елегантні завитки з металевого прутка виглядають однаково гармонійно незалежно від екстер’єру будівлі. У цьому і полягає унікальність кованих огорож. Вони – не законодавці моди, вони – вічна класика, яка буде затребувана через багато століть.

Не секрет, що перші враження про будинок, його господаря складаються досить швидко. Для цього вистачає секундного погляду, кинутого в бік паркану. Найбільш ефектними з естетичної точки зору виглядають ковані паркани. Звичайно, такі паркани не вбережуть вас від цікавих поглядів, натомість вигідно підкреслять витончений смак господаря будинку. Сьогодні фото кованих огорож можна знайти повсюдно в мережі, при цьому форма ковки не є остаточною при індивідуальному замовленні.

Виготовлення кованих парканів – це завжди ручна робота, адже художня ковка передбачає наявність у майстра не тільки багаторічного досвіду, а й бездоганного смаку, естетичного погляду на втілення ідеї замовника. Як фарби для художника, так метал для коваля є тим інструментом, через який він може проявити себе. Прути круглого, квадратного перетину, листовий метал – ось головні елементи, за допомогою яких майстер пише своє полотно. Паркани металеві ковані володіють високим ступенем індивідуальності, важко зустріти два однакових паркана, якщо вони робилися на замовлення.

Варто сказати, що відкритість кованих загороджень можна легко усунути, поєднуючи їх з цеглою, каменем, бетоном, деревом і листовим металом. В останньому випадку можна забезпечити повну непроникність паркана і воріт, але тоді доведеться пожертвувати важливою частиною кованої естетики. Паркани, огорожі ковані мають і свої мінуси – вартість. Виконані за принципом гарячого кування, вручну, готові загородження важко зарахувати виключно до будівельних конструкцій, вони заслуговують захоплення і, найчастіше, представляють художню цінність. Окремо хочеться сказати про захисні властивості кованих парканів. Особливістю даного виду металевих парканів є те, що при постановці завдання максимального захисту можна домогтися найвищих результатів. Приміром, якщо зробити високий кований паркан з частою решіткою та виступаючими загостреними верхівками, ми отримаємо ефективне загородження з оптимальним рівнем захисту від проникнення.