Паркан з листового профілю

Паркан з листового профілю

Профільований лист застосовується повсюдно в будівництві – і для влаштування дахів, і для зведення парканів. Переваги огорожі із листового матеріалу – це доступна вартість, стримана індустріальна естетика і довговічність, що забезпечується товстим полімерним покриттям. Окремо хочеться сказати, що за рахунок тонких металевих ріжучих кромок профільований паркан істотно знижує шанси на його подолання зловмисниками.

Мабуть, самим доступним і практичним парканом можна по праву назвати паркан з профілю. Очевидно, що паркан з профнастилу є вибором справжнього раціоналіста, людини, яка звикла до лінійності та простоти сучасної естетики. Оцинкований лист, виготовлений на профілегибочному обладнанні, хоч і не відрізняється зовнішньою витонченістю, все ж має значну кількість позитивних якостей. Профнастил для парканів абсолютно не дарма має хвилеподібну структуру, тому що саме вона надає сталевому листу оптимальну жорсткість. Найбільш часто паркан з профнастилу можна зустріти на будівельних майданчиках, виробничих територіях, в якості універсального огородження для дачної ділянки.

Паркани з профнастилу, фото яких можна знайти на спеціалізованих сайтах, мають високу довговічність за рахунок використання спеціальних методів захисту металу. До їх числа відноситься полімерне покриття, яке не просто дає потрібний колір поверхні всього профілю, а й забезпечує високі експлуатаційні якості паркану. На оцинковане напилення, яке саме по собі є стійким антикорозійним захистом, наноситься шар поліестеру, пластизолу або пуралу з додаванням кольорових пігментів. Таким чином вдається досягти найвищої довговічності профнастилу.

При всьому цьому паркани з профнастилу легко транспортуються і досить швидко монтуються. Весь процес встановлення паркану виглядає так: спочатку буряться отвори, вбиваються стовпи-опори, після чого до них приварюється горизонтальна профільна труба в кілька рядів, потім до отриманих лагів кріпиться сам профнастил за допомогою саморізів.

При невисоких витратах, і фінансових і часових, ми отримуємо досить якісний і надійний паркан, здатний, до всього іншого, забезпечити відмінний захист периметру від проникнення зловмисників. Але зазначимо, що при покупці профільованого листа слід звертати увагу на його товщину – чим вищий цей показник, тим довше прослужить огорожа.