Види парканів та огорож

Види парканів

Цегляні паркани

Сама назва дає нам можливість розуміння конструктивної основи такого паркану. Конструкція огорожі з цегли досить надійна, але для споруди будь-якої цегляної конструкції потрібні: час, професіоналізм і недешева цегла (бажано з високими декоративними якостями). Влаштування таких парканів передбачає виготовлення фундаменту, тимчасової опалубки і цегляної кладки. Ступінь захисту цегляного паркану – середня, так як його монолітна конструкція і виступи дозволяють долати його при необхідності. Довговічність такого паркану залежить від якості самої цегли і розчину, так що при виборі матеріалів необхідно бути максимально уважним.

Бетонні паркани

Установка парканів з бетону проходить значно швидше, вони коштують дешевше і виглядають самодостатньо. Мова, звичайно ж, йде про так звані європаркани, а не про промислові паркани, зібрані з ЗБВ плит. Маючи перевагу вартості, таке загородження досить крихке і, по суті, не є якоюсь серйозною перешкодою, тому що декоративні бетонні паркани мають приблизно однакову висоту в межах не більше 2-2,5 метрів.

Паркан із сітки

Сітка-рабиця по праву може претендувати на звання самого бюджетного паркану, який до того ж монтується дуже швидко. Це недорогий паркан, який можна використовувати в якості тимчасового огородження. Маючи під рукою ножиці по металу, дріт, з якого зроблений такий паркан, можна запросто перекусити, тому сітка рабиця в нашому рейтингу за ступенем захисту займає останнє місце.

Кування

Будівництво парканів, що складаються з кованих металевих прольотів, займає часу приблизно стільки ж, скільки і зведення цегляної огорожі. Ковані частини фіксуються на цегельноій основі і стовпах, тому виконувати роботи з укладання фундаменту все одно доведеться. Вартість кованого паркану висока, зате виглядає він найбільш ефектно. Використовуючи кмітливість і старання, перелізти через такий паркан зовсім нескладно.

Особливості виготовлення та встановлення парканів

Встановлення паркану, вартість матеріалів, ступінь захисту – ось основні моменти, які необхідно враховувати при виборі виду огорож. Відзначимо, що для деяких з видів парканів можливе посилення їх захисних функцій за рахунок використання колючого дроту.