Дротові огорожі

Проволочные заборы

Серед усіх видів огорож дротяний паркан стоїть осторонь, бо його сфера застосування дуже широка. Звичайний паркан цього типу натягується між металевими, дерев'яними або бетонними опорами, що прискорює монтаж. Сітка, скручена в рулон, може мати осередки різного розміру. Декоративний варіант дротяного паркану формується з сітки, до якої зверху кріпляться переплетені дужки.

Не секрет, що паркани з дроту перевершують своїх конкурентів – вони дешевші, але не всі види дротових парканів можна назвати ефективними. Тільки паркани з колючого дроту Єгоза є нездоланним бар’єром.

Монтаж дротового паркану починається з установки стовпів. Металеві стовпи вже продаються зі спеціальними отворами для кріплення сітки. Монтаж прискорює той факт, що металеві стовпи не несуть сильного навантаження, а отже їх можна просто забити в землю. Важливо правильно розподілити стовпи: відміряти рівні проміжки та однакову висоту. Висота стовпів повинна приблизно на 10 см перевищувати висоту паркану. При установці крайніх опор доведеться вдатися до заливання бетону, так як ці стовпи будуть нести на собі основне навантаження, в той час як проміжні опори слід просто забити.

Після того, як бетон повністю висохне, можна натягувати сітку. Проміжні стовпи монтуються на відстані 1,2 метрів один від одного. Відстань може трохи варіюватися, але не занадто.

При бажанні дротовий паркан можна облагородити в’юнкими рослинами. Натуральний декор, до всього іншого, ускладнить завдання несанкціонованого проникнення на захищену територію.