Металеві паркани

Металлические заборы

Використання заліза для господарських та інших потреб дозволило людству перейти на новий еволюційний рівень. Сьогодні важко уявити собі світ, в якому немає металу. Про це можна говорити нескінченно довго, але ми торкнемося тільки однієї теми – теми металевих парканів. Паркани металеві використовуються повсюдно. Їх універсальність і високі експлуатаційні якості роблять їх самими популярними видами загороджень.

Чим же металеві огорожі відрізняються від інших? Завдяки сучасним способам обробки металу, цей матеріал може набувати різні фізичні та хімічні властивості. Металевий паркан може стати не тільки неприступним кордоном для проникнення на приватну територію, а й справжньою окрасою – візитною карткою. https://kayman.ua/ua/catalog/fences Окремої уваги заслуговує довговічність парканів цього типу. Ми не будемо говорити про дорогі технології, сплави, леговані сталі та інші технологічні вишуканості, адже існують куди більш прості та менш дорогі методи захисту металу. Візьмемо, наприклад, порошкове фарбування. Товстий шар порошкової фарби лягає рівномірно і щільно, виключаючи необхідність догляду, як мінімум, на найближчі кілька років.

Сучасні методи обробки плюс досвід, отриманий людьми за багато тисячоліть, дозволяє нам розпоряджатися металом подібно до того, як скульптор розпоряджається глиною або гіпсом. В даний час ми можемо говорити щонайменше про декілька видів металевих парканів. Найбільш затребувані види металевих парканів: з листового профілю, ковані, з прута або арматури.

Кожен з цих видів має індивідуальні переваги та недоліки, про які ми поговоримо в наступних статтях. На завершення хочеться сказати, що паркан з металу при рівній вартості з цегляним і бетонним має незаперечну перевагу в монтажі за такими показниками, як швидкість і простота.