Бетонні та залізобетонні паркани

Залізобетонні паркани

Саме слово – бетон, у багатьох народжує в голові асоціації з надійністю, довговічністю, неприступністю. Варто сказати, що не всі бетонні паркани відповідають цьому стереотипу. Більш предметно ми поговоримо про це в наступних статтях, а поки торкнемося теми бетонних парканів у загальних рисах.

Класичний залізобетонний паркан не відрізняється різноманітністю форм і принципом монтажу: установка проводиться в так звані бетонні стакани фундаменту, після чого прольоти з’єднуються між собою, виключаючи можливість для проникнення. Є й інші способи монтажу, що передбачають заливку загального фундаменту. Плити можуть відрізнятися фізичними (довжина, висота, ширина, марка бетону) і естетичними (промислові та декоративні огорожі) параметрами.

Як ви зрозуміли, всі бетонні паркани можна поділити на два основні типи – промислові та декоративні. Назва цих типів парканів вказує на їх сильні сторони. Але є й те, що об’єднує всі залізобетонні паркани – це простота та швидкість монтажу. Покупець отримує готові прольоти, залишається тільки підготувати основу та зробити установку. Монтаж бетонного паркану виконується при використанні спецтехніки, хоча декоративні версії мають малу вагу та можуть складатися з декількох частин, що виключає необхідність використання додаткових машин і механізмів.